Колаж: TrueUA

В одній з областей ввели аварійні відключення світла

На Харківщині запроваджено аварійні відключення електроенергії. Причина — можливе перевантаження енергосистеми.

Про це повідомила прес-служба "Укренерго".

"Увага! Аварійні відключення на Харківщині", — йдеться у повідомленні.

В "Укренерго" зазначили, що в окремих районах Харківщини застосовані аварійні відключення в мережах обленерго, в інших районах області діють планові графіки відключень.

"Причина — недопущення перевантаження мереж обленерго. Інформацію про відключення у вашому районі перевіряйте на сайті обленерго", — пояснили в прес-служб

В компанії наголосили, що обмеження споживання — це наслідок восьми масованих атак на енергосистему з початку 2024 року.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що приблизно після 20 липня має покращитися ситуація в енергетиці. На теперішній момент триває її децентралізація енергетики.

Декілька днів тому учасники дискусії "Енергетична стійкість України в умовах тотальної війни", яка відбулася в Українському кризовому медіацентрі, заявили, що український бізнес і деякі активні громади запроваджують малу генерацію, яка покращить їхню енергостійкість взимку. І це варто наслідування.

Нагадаємо, заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук заявила, що на осінь Україна планує імпортувати більшу кількість електроенергії. Але для цього потрібно вирішити деякі технічні моменти щодо співпраці з нашими союзниками-сусідами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 15.07.2024 14:30