Колаж: TrueUA

У Міненерго назвали один зі шляхів покращення ситуації з відключеннями світла

На осінь Україна планує імпортувати більшу кількість електроенергії. Але для цього потрібно вирішити деякі технічні моменти щодо співпраці з нашими союзниками-сусідами.

Про це заявила заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Дуже сподіваємося, що на осінь ми вже матимемо збільшені потужності, щоби ми могли імпортувати більше електроенергії. Бо це суттєвий інструмент балансування нашої енергосистеми в тому числі", — зазначила вона.

За її словами, міністерство постійно працює над тим, щоби збільшувати саме цю технічну можливість отримання електроенергії від країн-сусідів.

"Необхідно розуміти, що будь-яке виробництво електроенергії в інших країнах все одно впиратиметься в технічну спроможність пропуску цієї електроенергії", — пояснила заступниця міністра енергетики України.

Світлана Гринчук також відзначила, що ситуація в енергосистемі України продовжує залишатися складною, й у ній зараз зафіксовано високий дефіцит.

Раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляв, що приблизно після 20 липня в Україні має покращитися ситуація в енергетиці. На теперішній момент триває її децентралізація енергетики.

Нагадаємо, декілька днів тому учасники дискусії "Енергетична стійкість України в умовах тотальної війни", яка відбулася в Українському кризовому медіацентрі, заявили, що український бізнес і деякі активні громади запроваджують малу генерацію, яка покращить їхню енергостійкість взимку. І це варто наслідування.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 14.07.2024 19:13