Фото: Telegram-канал Володимира Зеленського

В одному з міст знову запроваджують графіки відключень електрики

У Харкові після короткочасного скасування обмежень знову вводяться графіки погодинних відключень електроенергії.

Про це повідомило Міністерство енергетики.

"У Харкові енергетики змушені повернутися до застосування графіків погодинних відключень. Це пов’язано з ненадійністю системи передачі електроенергії після масштабних ворожих атак, а також недостатністю локальної генерації внаслідок руйнування електростанцій та зростання споживання", — йдеться у повідомленні.

Наголошується, що обмеження діятимуть до повної стабілізації ситуації та будуть залежати також від рівня споживання та наслідків можливих подальших атак.

Водночас у "Харківобленерго" опублікували графіки за якими діятимуть відключення світла у місті. Згідно із розкладом, світло харків'янам вимикатимуть на чотири години.

"Шановні споживачі! Просимо вас з розумінням поставитися до відключень не за графіком, а також тих незручностей, які у зв'язку з цим можуть виникати. Ми мусимо вводити обмеження задля збереження балансу в енергосистемі регіону та країни в цілому", — зауважили у "Харківобленерго".

Нагадаємо, вночі 31 березня росіяни знову завдали удару по енергетичних об’єктах. Ціллю ворога були високовольтні підстанції в південному регіоні.  Через пошкодження обладнання енергетики були вимушені застосувати аварійні відключення в місті Одеса та прилеглих районах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 31.03.2024 14:57