Фото: ДТЕК

Росіяни знову вдарили по енергооб‘єктах: де вводять відключення світла

Вночі 31 березня росіяни знову завдали удару по енергетичних об’єктах. Ціллю ворога були високовольтні підстанції в південному регіоні. 

Про це повідомила прес-служба "Укренерго".

Наголошується, що через пошкодження обладнання енергетики були вимушені застосувати аварійні відключення в місті Одеса та прилеглих районах.

"При зростанні споживання їх обсяг може збільшуватись. Більше інформації на сторінках місцевого обленерго", — йдеться у повідомленні.

Крім того, продовжують діяти обмеження споживання на Харківщині та в Кривому Розі. Графіки відключень не застосовуються лише вночі. Водночас в "Укренерго" зауважили, що через  зростання споживання, а відповідно й навантаження на енергосистему, вдень, а особливо у години вечірнього максимуму, можливі відключення. 

"Будь ласка, споживайте електроенергію ощадливо", — закликали у компанії.

Нагадаємо, за даними Повітряних сил Збройних сил України, вночі 31 березня війська країни-агресорки атакували Україну 14 крилатими ракетами Х-101/Х-555, 11 ударними дронами Shahed, балістичною ракетою "Іскандер-М" та керованою авіаційною ракетою Х-59.

Водночас у Силах оборони Півдня уточнили, що під прицілом ворога знов була енергетична інфраструктура Одещини та агропромислові потужності Херсонщини. Зокрема, в Одеській області падіння уламків збитого дрона спричинило пожежу на одному з енергооб’єктів області, внаслідок чого сталося знеструмлення кількох населених пунктів. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.03.2024 10:58