Фото: ілюстративне. Джерело: ДСНС

Росіяни атакували Україну дронами та ракетами: на Одещині спалахнула пожежна

Вночі 31 березня війська країни-агресорки атакували Україну ударними дронами-камікадзе та ракетами. Протиповітряна оборона відбила більшість ворожих цілей.

Про це повідомили Повітряні сили Збройних сил України. 

Відтак, цієї ночі по території нашої держави рашисти випустили:

  • 14 крилатих ракет Х-101/Х-555 з літаків стратегічної авіації Ту-95МС (район пусків Саратовська область);
  • 11 ударних дронів Shahed (райони пусків Приморсько-Ахтарськ, Крим);
  • балістичну ракету "Іскандер-М" (Крим);
  • керовану авіаційну ракету Х-59 (Запорізька область).

"В результаті протиповітряного бою знищено 18 повітряних цілей: 9 крилатих ракет Х-101/Х-555 та 9 ударних БпЛА Shahed-136/131", — йдеться у повідомленні.

Водночас у Силах оборони Півдня уточнили, що під прицілом ворога знов була енергетична інфраструктура Одещини та агропромислові потужності Херсонщини. Зокрема, лише на Одещині ППО знищила вісім ворожих дронів. Проте падіння уламків збитого дрона спричинило пожежу на одному з енергооб’єктів області, внаслідок чого сталося знеструмлення кількох населених пунктів. Наразі пожежу ліквідовано, ведуться відновлювальні роботи.

Також на Херсонщині під час атаки росіяни застосували й балістику, і керовану авіаційну ракету. Поцілили у законсервоване агропідприємство, потерпілих нема.

Нагадаємо, 30 березня російські загарбники вдарили по Шевченківському району Харкова. Через удар одну людину було поранено. Також зафіксовані численні пошкодження будівель, зокрема житловий будинок на майже півтисячі квартир.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.03.2024 08:40