Фото: Угруповання Обʼєднаних сил

В Офісі генпрокурора озвучили, скільки цивільних українців стали жертвами рашистів

В Офісі Генпрокурора озвучили жахливу цифру загиблих цивільних українців від початку повномасштабного вторгнення Росії. Офіційно зареєстровано 10 749 смертей. Поранень зазнали 15 599 мирних українців.

Про це заявив керівник Департаменту протидії злочинам, скоєним під час збройного конфлікту Офісу Генпрокурора України Юрій Білоусов в інтервʼю Інтерфакс-Україна.

"Розуміємо, що ці цифри є просто вершиною айсберга. Коли деокупуємо наші території, цифри зростуть у рази, а можливо, в десятки разів. Думаю, в одному Маріуполі будуть десятки тисяч загиблих", — наголосив Білоусов.

Крім того, за словами чиновника, росіяни могли спеціально приховувати тіла, то ж люди, які вважають безвісти зниклими, насправді могли загинути.

"Але завдяки нашим партнерам система ідентифікації покращилася в рази. Кількість лабораторій, можливість аналізу ДНК - це зараз непорівнянно з тим, що ми мали раніше. Тому сподіваюся, що принаймні стосовно тих тіл, які ми знайдемо, зможемо ідентифікувати", — сказав Андрій Білоусов.

Нагадаємо, у липні голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про наслідки ворожих атак по регіону. Внаслідок збройної агресії Російської Федерації у майже 80 населених пунктах Харківщини немає жодного вцілілого будинку. При цьому загинуло 2038 цивільних осіб, близько трьох тисяч зазнали поранень. Деякі із населених пунктів поки що залишаються під обстрілами ворога, тож повертатися туди жителям і починати відбудову не варто.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.08.2023 09:58