Фото: Офіс президента

В Офісі президента обговорили з представниками ЄС прогрес України у реформах регіональної політики

У п'ятницю, 5 квітня, заступник керівника Офісу президента Олексій Кулеба провів зустріч із делегацією представництва Європейського Союзу в Україні.

Про це повідомила прес-служба ОП.

У ході перемовини було розглянуто питання пріоритетів регіональної політики та реформ децентралізації в Україні. Зокрема, співрозмовники обговорили ті ініціативи, які стосуються реалізації Плану відновлення, реконструкції та модернізації країни в межах Ukraine Facility.

"В умовах війни стала міжнародна підтримка має ключове значення для подальшого впровадження реформ", — наголосив Олексій Кулеба.

Водночас учасники засідання окремо відзначили прогрес України, якого вдалося досягти за конкретними критеріями членства з акцентом на питаннях регіонального розвитку та реформуванні місцевих державних адміністрацій.

В Офісі президента наголосили, що найякіснішим показником успіхів України на шляху до євроінтеграції стало те, що в березні цього року Рада ЄС узяла на розгляд проект переговорної рамки для України та Молдови. Водночас успіхи України в інтеграції до блоку відзначили та міжнародні партнери нашої держави.

"Роль місцевого самоврядування залишатиметься важливою для двох стратегічних процесів в Україні: розширення ЄС та відновлення", — зазначив керівник програм співробітництва Представництва ЄС Штефан Шльонінг.

У підсумку перемовин Олексій Кулеба передав запрошення на чергове засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, яке відбудеться найближчим часом.

Нагадаємо, 4 квітня українська та угорська делегації високого рівня провели онлайн-зустріч, на якій обговорили шляхи розв’язання основних питань двостороннього порядку денного. Делегації України очолив голова Офісу президента Андрій Єрмак, а угорську сторону представляв міністр закордонних справ і зовнішньої торгівлі Петер Сійярто.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.04.2024 12:21