Фото: Council on Foreign Relations

В окупантів виникли серйозні проблеми із забезпеченням армії: подробиці від ISW

Російська оборонно-промислова база стикається з наростальними проблемами у заміні основних запасів на додаток до попередніх проблем із відновленням своїх запасів високоточної зброї. Також окупанти мають проблеми з виробництвом гуми для військової техніки.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Представник Головної військової розвідки України Андрій Юсов повідомив 6 вересня, що Росія може виробляти лише "десятки" крилатих ракет "Калібр" та ще меншу кількість ракет "Іскандер" на місяць, що не дозволить Росії поповнити свої запаси до 2022 року. Юсов також повідомив, що Росія зазнає труднощів із придбанням сучасного оптичного обладнання, електроніки, чіпів та схем. За його словами, "сірий імпорт" та контрабанда не можуть повністю покрити потреби російських військових потреб.

Російські джерела додатково зазначили, що російський військово-виробничий комплекс не може виробляти достатньо гуми для заміни зношених шин військової техніки, життєво важливої для операцій на передовій, і зазначили, що збільшення зносу шин ускладнить пересування колісної техніки в брудних, дощових та замерзлих умовах.

Своєю чергою російська влада заявила, що знайде розв'язання проблеми зношених шин до середини серпня, але станом на 5 вересня ситуація не змінилася. Низька якість і недостатня кількість шин все більше обмежуватимуть мобільність росіян у брудну пору року та взимку.

Нагадаємо, раніше Міністерство оборони Великої Британії повідомляло, що Росія використовує для ураження елеваторів і об'єктів інфраструктури свою "найкращу зброю", включно з ракетами Х-22. Це 5,5-тонні боєприпаси, які призначені для ураження авіаносців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.09.2023 05:55