Фото ілюстративне зі соцмереж

В окупованому Криму заборонили одягати дітей у костюми американських супергероїв

У дитсадках Керчі в окупованому Криму батьків попросили не одягати дітей у костюми американських супергероїв. Замість них рекомендують вибирати для хлопчиків зайчиків і ведмежат, для дівчаток — цукерок і сніжинок.

Про це повідомили місцеві Telegram-канали.

"У дитячих садках керівники заборонили дітям одягатися в Бетмена, Людину-Павука, Міньйонів, Хаггі-Ваггі й інших американських персонажів", — зазначають у повідомленнях.

Вихователі рекомендують вибирати для хлопчиків образи зайчиків і ведмежат, а для дівчаток — цукерок і сніжинок. Пояснили це тим, що західні персонажі не вписуються в концепцію дитячих свят і російських народних казок.

"Американські супергерої не вписуються в лейтмотив дитячих ранків і російських народних казок", — прокоментували в комітеті одного з дошкільних закладів.

Фото зі соцмереж

Фото зі соцмереж

Загалом окупаційне міністерство освіти офіційної заборони на костюми супергероїв не давало. Але там наголошують на "тенденції щодо відмови від іноземних героїв у Криму". До речі, подібні рішення ухвалили в дитсадках багатьох регіонів Росії.

Нагадаємо, наприкінці листопада в Мінреінтеграції з посиланням на засідання Національної комісії з питань кримськотатарської мови заявили, що Україна планує повернути географічним назвам Криму історичні найменування кримськотатарською мовою. Триває підготовка цього рішення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.12.2023 16:09