Пожежа у Феодосії. Фото з соцмереж

В окупованому Криму знищено російський корабель "Новочеркаськ", який перевозив "шахеди" (фото, відео)

В порту Феодосії, що у тимчасово окупованому Криму, у ніч на 26 грудня був атакований корабель, який перевозив ударні безпілотники "Шахед" з Ірану.

Раніше про це повідомили місцеві Telegram-канали, а згодом підтвердив командувач Повітряних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Микола Олещук.

Йдеться про знищення великого десантного корабля "Новочеркаськ". Олещук подякував пілотам Повітряних сил та усім причетним "за філігранну роботу".

"Одягайте штани й "по-домашнєму уєзжайтє" з нашого Криму, поки ще не пізно!" — звернувся командувач до окупантів у Криму.

Водночас у Повітряних силах повідомили, що судно перевозило іранські дрони-камікадзе типу "Шахед", якими Росія щоденно атакує українські міста. Раніше про це інформували місцеві ЗМІ.

Зазначимо, що окупаційний глава Криму Сергій Аксьонов також підтвердив атаку і заявив, що територію порту оточено.

Нагадаємо, 24 грудня в Севастополі зранку прогримів потужний вибух. За словами очевидців, перед цим було чутно звук, схожий на шум ракети.

Також 20 грудня стало відомо про потужний вибух у районі населеного пункту Чорноморське на заході Криму. Тоді ж "прилетіло" по центру дальнього космічного зв'язку Повітряно-космічних сил Росії.

10 листопада у Криму було уражено десантні кораблі російських окупантів. Атаковані судна рашистів пішли на дно. За повідомленнями Головного управління розвідки, йшлося про катери проекту 11770 (класу "Серна").

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.12.2023 04:10