В ООН відреагували на плани США призупинити допомогу палестинським біженцям

04 СІЧНЯ 2018 15:04

Адміністрація США не інформувала керівництво Близькосхідного агентства ООН для допомоги палестинським біженцям про будь-які зміни, що стосуються фінансування цієї організації.

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на UN.

Про можливе припинення виплат Близькосхідному агентству в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку, відповідаючи на питання журналіста, заявила посол США при ООН Ніккі Хейлі. Вона, зокрема, згадала недавно прийняту резолюцію Генасамблеї по Єрусалиму.

«Президент вже сказав, що він не збирається виділяти ніяких додаткових засобів або взагалі припинить виплати до тих пір, поки палестинці не погодяться повернутися за стіл переговорів. І резолюція не сприяла проясненню ситуації. Ми намагаємося педалювати мирний процес, але, якщо це не принесе результатів, президент не буде продовжувати фінансування».

У вівторок в своєму «Твіттері» президент Сполучених Штатів Дональд Трамп написав, що США «виплачують палестинцям сотні мільйонів доларів щорічно і не отримують у відповідь ніякої подяки або поваги».

На даний момент США є найбільшим донором Близькосхідного агентства допомоги палестинським біженцям. У 2017 році Сполучені Штати виділили 364 мільйони доларів на потреби організації. Це близько третини всіх коштів, наданих агентству в минулому році.

Прес-секретар БАПОР Кріс Ганнесс висловив подяку всім країнам, які надають підтримку агентству, і підкреслив, що агентство буде продовжувати активну співпрацю з усіма партнерами з метою покрити витрати організації в 2018 році. 

Суспільство, 04.01.2018 15:04