В ООН вражені ритуальними вбивствами дітей в Танзанії

31 СІЧНЯ 2019 01:06

У представництві ООН в Танзанії закликали якомога швидше розслідувати жорстокі вбивства дітей в регіоні Джомбі, знайти і покарати винних.

За даними ООН, протягом останніх тижнів в Джомбі, на півдні Танзанії, були вбиті 10 дітей у віці від трьох до шести років. Троє з них були з однієї родини.

У жертв були вирізані репродуктивні органи і легені, у деяких - відрізані кінцівки. Підґрунтям для таких жахливих злочинів, як пояснює представник ООН в Танзанії Альваро Родрігес, могли стати місцеві забобони.

«Це дуже нетипова ситуація. Деякі вважають, що ці вбивства могли бути частиною якихось «чаклунських» ритуалів. Це цілком можливо, - каже Родрігес. - У минулому тут відбувалися ритуальні вбивства, тоді жертвами були люди з альбінізму, але в останні два-три роки вони майже повністю припинилися».

Поліцейські опитали місцевих жителів і заарештували кілька підозрюваних, включаючи дядька одного з убитих дітей, проте поки ніяких даних, що підтверджують причетність затриманих до злочинів, немає.

Співробітники представництва ООН в Танзанії рекомендували місцевим органам правопорядку вжити необхідних заходів щодо запобігання подібних злочинів - зокрема, проінструктувати батьків та інших родичів, щоб вони не відпускали маленьких дітей з дому без супроводу.

Світ, 31.01.2019 01:06