В Північному морі з’явиться штучний острів та гігантська вітряна електростанція

09 СІЧНЯ 2018 13:06

Більшість наявних в світі морських вітряних електростанцій, як правило, розташовуються поблизу узбережжя країн, які вони мають. Однак амбітний план однієї голландської енергетичної компанії пропонує створення найбільшої в світі вітряної ферми, а також спеціально обладнаного штучного острова, який буде виступати в якості енергетичного хаба, призначеного для розподілу електрики відразу між п'ятьма країнами. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на The Guardian.

Голландська компанія TenneT пропонує створити енергетичний хаб в центрі Північного моря, що дозволить забезпечувати електрикою не тільки Нідерланди, але також і Великобританію, Данію, Німеччину і Бельгію. Всі ці країни знаходяться приблизно в однаковому видаленні від запропонованого місця будівництва.

Роб ван дер Хадж, менеджер компанії TenneT з розвитку офшорної вітроенергетики, в інтерв'ю виданню Guardian прокоментував, що «проекти будівництва електростанцій на суші і прибережних регіонах останнім часом дуже часто стали стикатися з критикою з боку місцевих жителів», додавши, що тому логічно було б розглянути ідеї розміщення вітряних електростанцій подалі від великої землі.

Технології, 09.01.2018 13:06