В Польщі підписали скандальний закон про заборону «бандерівської ідеології»

07 ЛЮТОГО 2018 10:40

Польський президент Анджей Дуда підписав закон про Інститут національної пам'яті Польщі зі скандальними поправками, передає TrueUA  

«Я вирішив підписати поправку ... положення ст. 55, і вони вступлять в силу. У той же час я вирішив, що передам законопроект до Конституційного Суду в рамках подальшої процедури», - наголосив Дуда.   

Президент Польщі зазначив, що внесені законодавцями Польщі зміни «не є новим законом» та не обмежують художню та наукову діяльність. Варто додати, що у своїй промові Дуда жодного разу не згадав Україну.  

Крім того, США вирaзили своє розчарування рішенням Анджея Дуди підписати зaкон про Інститут національної пам'яті, який передбачає кримінальну відповідальність за приписування нaцистських злочинів польській державі і використовування формулювання «польські лагeря смерті». Про це повідомляє прeсс-служба Держдепартамента США.  

В Ізраїлі польським законом також незадоволені і можуть визнати його запереченням Голокосту. Уряди країн домовилися про негайний початок діалогу для вирішення спору. В свою чергу, польська влада заявила, що готова до діалогу з Ізраїлем і США про закон.

 

Події, 07.02.2018 10:40