В Росії озвучили свою позицію щодо Мінських угод

26 ГРУДНЯ 2017 10:12

Представник Росії у Тристоронній контактній групі у Мінську Борис Гризлов заявив, що РФ буде домагатися від сторін конфлікту між Донбасом і Україною повного звільнення полонених, повідомляє True UA.

«Запланований обмін утримуваними сторонами конфлікту на Донбасі людьми - це перший етап. Російська делегація в контактній групі буде домагатися від сторін конфлікту виконання їх зобов'язань до повного визволення утримуваних незважаючи на будь-яку можливу протидію. Контактна група працює, і працюватиме з обміну всіх утримуваних осіб», - наголосив Гризлов. 

За словами представника Росії, у новому 2018 році російська делегація в контактній групі по Донбасу має намір продовжувати системну реалізацію Мінських угод.

«Для цього необхідно приступити до вирішення політичних питань. Включаючи ключовий - введення особливого статусу Донбасу за формулою Штайнмайера і амністію. В економічній сфері ми будемо наполягати на повному знятті економічної і транспортної блокади Донбасу. У сфері безпеки - на реальному і стабільному розведенні сил від лінії зіткнення, дотриманні режиму припинення вогню з жорсткою дисциплінарною відповідальністю для його порушників», - додав він.

Політика, 26.12.2017 10:12