Фото: скріншот з відео

В Судані спалахнули бойові дії між "друзями" ПВК "Вагнера" та армією

У суботу, 15 квітня, у столиці Судану Хартумі розгорнулися бойові дії між армією та воєнізованими силами швидкої підтримки (RSF). В місті чути вибухи та стрілянину, повідомляють про загиблих.

Про це інформує BBC.

Конфлікт після запропонованого переходу до цивільного правління. Цей перехід зазнав невдачі через суперечки щодо часу інтеграції RSF до національної армії Судану. Так RSF хотіли відкласти його на десять років, проте армія наполягала на тому, щоб інтеграція відбулася через два роки.

"Бійці Сил швидкої підтримки атакували декілька армійських таборів у Хартумі та в інших районах Судану", — сказав речник армії Набіл Абдаллах.

Західні держави та регіональні лідери закликали обидві сторони конфлікту повернутися до переговорів і знизити напруженість.

Так RSF заявили, що вони взяли під контроль аеропорт. Армія країни своєю чергою заявила про те, що бойовики RSF намагаються захопити їхній військовий штаб.

Сили швидкої підтримку Судану — це воєнізоване угруповання, яке номінально підконтрольне уряду. Вони разом із ПВК "Вагнера" ведуть спільну діяльність із видобутку корисних копалин і їх контрабанди.

Нагадаємо, біля узбережжя Тунісу за останні кілька днів затонули декілька човнів з мігрантами. Їхньою кінцевою зупинкою мала стати Італія.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Світ, 15.04.2023 14:54