Фото: "Укренерго"

В Україні через негоду знеструмлені понад 500 населених пунктів

У неділю, 23 червня, в Україні через негоду без світла залишилося понад 500 населених пунктів.

Про це повідомило Міністерство енергетики.

"Внаслідок негоди знеструмлені понад 500 населених пунктів; через хмарну погоду та зростання споживання планується збільшення терміну застосування обмеження електропостачання", — йдеться у повідомленні.

Наслідки негоди

За даними міністерства, через несприятливі погодні умови сталися численні відключення у мережах операторів системи розподілу. Зокрема, у Львівській області вимикалися повітряні лінії та підстанції обленерго (споживачів заживили).

Також зранку у неділю негода накрила Чернівецьку область. Через це вимикалась повітряна лінія та підстанції обленерго. Знеструмлювалися побутові споживачі. Наразі усіх заживлено.

Також через грозу сьогодні вранці в західному регіоні вимкнулась високовольтна повітряна лінія оператора системи передачі. Це призвело до перевантаження внутрішніх перетинів електромережі України. Щоб не допустити системної аварії, застосовувалося короткочасне екстрене відключення споживачів.

Нагадаємо, 22 червня близько 14 години на Львівщині розпочалися грози. Значні дощі, шквали 17-22 м/с, град наробили значних збитків. Негода завдала значних збитків регіону.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 23.06.2024 12:14