В Україні хочуть посилити відповідальність за несплату аліментів

13 ВЕРЕСНЯ 2017 16:16

Кабінет міністрів України схвалив пропозицію Міністерства юстиції протягом місяця розробити проект закону про посилення відповідальності батьків за ухилення від виплати аліментів, інформує TrueUA.

«Доручити Мін'юсту протягом місяця розробити і провести велику кампанію роз'яснювальну і зміни до законодавства, які зроблять жорсткішою відповідальність за невиплату аліментів і неучасть у вихованні дітей», - виступив з пропозицією міністр юстиції Павло ПЕТРЕНКО в ході засідання уряду.

За його словами, йдеться про збільшення суми аліментів у разі їх несплати, обмеження виїзду за кордон, права на керування транспортними засобами, відкриття рахунків у банках тощо.

Міністр підкреслив, що зараз в Україні аліменти не сплачуються стосовно 500 тис. дітей.

Прем'єр-міністр Володимир ГРОЙСМАН заявив, що вважає несплату аліментів за наявності фінансових можливостей "одним з найбільш аморальних вчинків".

Урядовці підтримали висунуту ініціативу.

Міністр зазначив, що в 2017 році Мін'юстом було стягнуто 1,6 млрд. грн. аліментів у виконавчому провадженні на користь півмільйона дітей. Ухвалення законопроекту міністр очікує до кінця 2017 року. 

Події, 13.09.2017 16:16