Фото: Facebook Оксани Жолнович

В Україні хочуть розширити кількість соціальних послуг

В Україні планують переглянути й розширити кількість соціальних послуг. Влада наголошує, що внаслідок повномасштабної війни в країні збільшиться кількість людей з інвалідністю, а частина пенсіонерів потребуватиме ще більшої підтримки від держави через те, що залишиться без опіки.

Про це повідомила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович в інтерв’ю "Радіо свобода".

"У нас залишиться велика кількість людей за межею бідності, бо вони втратили роботу і житло. Все це вимагатиме більшого соціального ресурсу. Але насправді доходів буде не так багато. Тож ми повинні переглянути всі ті види підтримок, які ми сьогодні надаємо, і верифікувати корисні", — зазначила вона.

Міністерка зауважила, що влада планує масштабні реформи у сфері соціальної політики, щоби забезпечити стійкість нашої держави.

"Є низка викликів. Як не крути — зменшиться кількість працездатного населення. Не всі повернуться, що виїхали. На жаль, багато загинуло", — констатувала вона.

Жолнович вказала, що в Україні здебільшого соціальну політику міряють по виплатах, тоді як у світі — це сервіс і послуга.

"Коли, знову ж таки, наші громадяни виїжджають за кордон, то ніхто не говорить, що там мільйони отримують. Але вони отримують зручний сервіс. Коли їх зустріли, супроводили, пояснили, забезпечили весь їм комплекс прав, які є, і розказали, як ними скористатися. І це знижує рівень і стресу в людини, надає більше розуміння і дозволяє їй швидше адаптуватися. Ми повинні нашу соціальну політику перебудувати саме таким чином", — пояснила вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українським законодавством передбачені певні пільги для військових та їхніх рідних. Вдови загиблих захисників також можуть отримати пільги, зокрема 50-відсоткову знижку на оплату комунальних послуг.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 01.03.2023 16:16