В Україні хочуть скасувати безкоштовне розмитнення євроблях

28 КВІТНЯ 2022 08:19

Верховна Рада може зупинити безкоштовне розмитнення авто під час воєнного стану.

У парламенті зареєстрований законопроект №7311 про внесення змін до Податкового кодексу та інших законів України щодо окремих податків і зборів у період воєнного, надзвичайного стану, яким пропонується скасувати звільнення від ввізного мита на імпорт автомобілів та пільги для гуманітарної допомоги, пише TrueUA.

Одним зі співавторів законопроекту виступив голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

При цьому в пояснювальній записці Данило Гетманцев і Галина Третьякова нарікають на ввезення "цілих трьох тисяч авто" за пільговою процедурою. Цим законопроектом також запропоновано збільшити розмір військового збору з 1,5 до трьох відсотків.

Нагадаємо, 12 травня 2021 року президент України Володимир Зеленський підписав закони, що спрощують процедуру розмитнення авто на єврономерах. 12 червня вони набули чинності. Згідно з новими правилами, пільгово оформити автомобіль дозволялося протягом 180 днів з моменту вступу в силу законів. З 11 листопада водіїв нерозмитнених "євроблях" почали штрафувати.

Постановами Кабміну №329 від 20 березня та №344 від 22 березня 2022 року було спрощено ввезення товарів з-за кордону України. 

Економіка, 28.04.2022 08:19