Фото: Pexels

В Україні вшосте за добу масштабна повітряна тривога: сирени лунають у всіх областях

У п'ятницю, 25 серпня, в Україні вшосте оголосили масштабну повітряну тривогу. Сирени пролунали у кожній області. Громадянам необхідно пройти до укриття цивільного захисту.

За даними Повітряних сил, небезпека пов'язана зі злетом російського винищувача МіГ-31К, який є потенційним носієм "Кинджалів".

"Черговий зліт МіГ-31К. Ракетна небезпека по всій території України", — попереджають військові.

Мапа тривог з сайту alerts.in.ua

Чому почастішали злети російських МіГів?

Керівниця обʼєднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталя Гуменюк пояснювала, що російські окупанти випробовують українську ППО, тому ворожі винищувачі дедалі частіше злітають й провокують повітряну тривогу в Україні.

"По-перше, росіянам потрібно бойове злагодження, а по-друге, треба розуміти, що кожний виліт — це випробування системи нашої протиповітряної оборони та збір інформації ворогом", — зазначала вона.

Водночас у Головному управлінні розвідки наголошували, що росіяни можуть змінювати пріоритет цілей залежно від ситуації на передовій. З приводу ракетного потенціалу Росії у ГУР кажуть, що під час повномасштабної війни армія РФ використала значну кількість снарядів, обстрілюючи територію України. Однак загроза масованих ударів зберігається, тим паче окупанти налагодили виробництво ракет.

Нагадаємо, у ніч на 25 серпня російські загарбники завдали удару ракетами повітряного та морського базування з акваторій Чорного та Азовського морів по Україні. Ворог випустив п'ять цілей, які Силам протиповітряної оборони України вдалося знищити. Росіяни випустили у напрямку південних областей із літаків Су-34 дві керовані авіаційні ракети Х-59 з Чорного моря та дві крилаті ракети "Калібр" із малого ракетного корабля з Азовського моря. Також українські захисники зафіксували пуск одного ударного БпЛА типу "Шахед" з напрямку Приморсько-Ахтарськ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.08.2023 23:31