Колаж TrueUA

В Україні масштабна повітряна тривога: що кажуть військові

У четвер, 7 грудня, по всій території України оголосили повітряну тривогу. Небезпеку оголошено через зліт винищувача МіГ-31К у Росії

Про це повідомили Повітряні сили Збройних сил України.

Військові закликають не ігнорувати повітряну триогу.

"Ракетна небезпека по всій території України! Зліт МіГ-31К. Не ігноруйте сигнал повітряної тривоги!" — наголосили військові.

Карта повітряних тривог 7 грудня

Мапа з сайту alerts.in.ua

Зазначимо, що вночі 7 грудня рашисти випустили по Україні кілька груп ударних дронів-камікадзе. У низці областей оголошували небезпеку та лунали сирени. "Шахеди" рухалися з південних областей у бік північних. Повітряні сили ЗСУ повідомляли про загрозу для Одещини, Кіровоградщини, Черкащини, Вінниччини та Хмельниччини. Після першої години ночі у Хмельницькій області було чутно вибухи під час повітряної тривоги. Всього було зафіксовано пуски 18 "шахедів". Силами ППО знищено 15 ударних БпЛА противника.

Нагадаємо, російські війська останніми тижнями часто запускають дрони-камікадзе у напрямку Хмельницької області. Найчастіше безпілотники летять у напрямку Старокостянтинова. Напередодні рашисти атакували Україну безпілотниками з мису Чауда (Крим) і Курської області Росії. Усього зафіксовано пуски 48 ударних БпЛА Shahed-136/131. У результаті протиповітряного бою сили та засоби Повітряних сил у взаємодії з протиповітряною обороною Сил оборони України, знищили 41 ударний БпЛА противника.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.12.2023 13:14