В Україні недоїдає 26 відсотків населення

30 СІЧНЯ 2018 11:20

Продовольча ситуація в країнах, де йде конфлікт, погіршується на очах. Наприклад, на Україні недоїдає 1,2 мільйона чоловік. Це 26 відсотків населення, інформує TrueUA з посиланням на UN  

Про це Раді Безпеки доповіли представники Продовольчої і сільськогосподарської організації (ФАО) і Всесвітньої продовольчої програми (ВПП).  

У список країн, що зазнають проблеми з продовольством в результаті конфлікту, крім України, увійшли Ємен, Південний Судан, Сирія, Ліван, Центральноафриканська Республіка, Афганістан і Сомалі. Однак, продовольча ситуація викликає тривогу не тільки в цих країнах.   

Крім того, за даними ООН, в 2016 році число голодуючих досягло 815 млн. Чоловік, в той час як в попередньому їх було 777 млн.   

Це збільшення фахівці пов'язують зі зростанням числа і інтенсивності конфліктів. Дійсно, більшість людей, які страждають від недоїдання, живе в країнах, де йде війна. Їх 489 млн. чоловік.   

В ООН роблять висновок, що проблему голоду не вирішити, якщо не вживати заходів щодо попередження та вирішення конфліктів. 

 

Суспільство, 30.01.2018 11:20