Фото ілюстративне. Джерело: "Українські новини"

В Україні оцифрували дані щодо військовозобов'язаних, — заступник міністра оборони

У Міністерстві оборони перезапустили систему "Оберіг" для пришвидшення мобілізаційних процесів. Станом на цей час зроблено 23 мільйони запитів на оновлення даних військовозобов'язаних.

Таку заяву зробив заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад за участі президента України.

За словами посадовця, на сьогодні зацифровано дані щодо чоловіків призовного віку, які можуть бути залучені до мобілізації, в усіх 24 українських регіонах та столиці. Він наголосив, що більшість регіонів успішно налагодили процес введення даних щодо статусу проходження військово-лікарських комісій. 

"Проте, щоб забезпечити ще більшу ефективність і прозорість, ми плануємо збільшити потужності команд, що працюють у ТЦК та СП, і перевести у цифровий формат весь процес мобілізаційної кампанії для кожного громадянина. Наша мета — забезпечити прозорість та оперативність кожного кроку цього важливого процесу, надати можливість кожному громадянину реалізувати свій обов’язок захисту Батьківщини", —  йдеться у заяві Гаврилюка.

Заступник міністра нагадав, що система "Оберіг" інтегрована з державною міграційною службою та судовою адміністрацією, державною податковою службою, міністерством юстиції, державною прикордонною службою, міністерством освіти.

Нагадаємо, раніше речник Сухопутних військ Збройних сил України Володимир Фітьо заявив, що запуск єдиного електронного реєстру військовозобов’язаних "Оберіг" значно спростить мобілізаційні заходи в Україні. В більшості випадків потреба в заходах оповіщення відпаде.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.04.2024 21:43