Олег Крючков. Фото: росЗМІ

В Україні оголосили підозру генпродюсеру російської ТРК "Крим", яка поширює пропаганду Кремля

Служба безпеки України повідомила про підозру генеральному продюсеру російської телерадіокомпанії "Крим" у тимчасово окупованому Сімферополі Олегу Крючкову.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

Як наголосили правоохоронці, до складу телерадіокомпанії входять 16 проросійських телестудій та радіостанцій. Це один із ключових рупорів Кремля на тимчасово окупованому півострові, який регулярно поширює фейки про війну Росії проти України та виправдовує воєнні злочини окупантів.

"В ефірах ворожих інформресурсів регулярно поширюють фейки про війну РФ проти України та виправдовують воєнні злочини рашистів. Навесні 2022 року Крючков організував трансляцію окупаційної телерадіокомпанії майже на всій тимчасово захопленій частині території нашої держави", — йдеться у повідомленні.

До того ж, як встановило слідство, колаборант перебуває у "статусі" радника гауляйтера Аксьонова і входить до складу колегії "міністерства внутрішньої політики, інформації та зв’язку Республіки Крим". Крючкова призначили генпродюсером окупаційної ТРК ще до початку повномасштабного вторгнення РФ. До цієї "посади" він був кореспондентом на російському "НТВ".

"За протекції Аксьонова колаборант увійшов до кола найвпливовіших осіб, що реалізують інформполітику кремля на тимчасово захопленій частині території України. Серед іншого, фігурант активно використовує власні сторінки у соцмережах, де активно закликає до окупації всієї території нашої держави", — зауважили в СБУ.

Відтак, Крючкову заочно повідомили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);
  • ст. 436 (пропаганда війни);
  • ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України).

"Оскільки фігурант переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території Криму, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за вчинені злочини", — додали в СБУ.

Нагадаємо, раніше слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру заступнику керівника однієї з селищних військово-цивільних адміністрацій Донецької області, який перейшов на бік ворога та почав активно співпрацювати з колаборантами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 17.06.2024 22:12