Фото: Telegram-канал поліції Київщини

В Україні побільшало ДТП з постраждалими: який регіон у лідерах

В Україні кількість аварій на дорогах з постраждалими та загиблими повертається на показники до великого вторгнення. Зокрема, це стосується й аварій, де постраждали діти.

Про це повідомляє платформа для роботи з відкритими даними "Опендатабот" з посиланням на дані Департаменту патрульної поліції Національної поліції України.

Так, від початку 2023 року кількість дорожніх пригод з постраждалими сягнула показників до великого вторгнення. Лише за перші три місяці поточного року вже зафіксовано 4 538 аварій. Фахівці вказують, що це співвідносно з відповідним періодом 2021 року, коли було зафіксовано 4 457 аварій з жертвами.

Cтатистика ДТП

Інфографіка "Опендатабот"

За кількістю ДТП з загиблими та/або травмованими за перші три місяці поточного року лідирує Дніпропетровщина — там зафіксували 418 випадків, що становить 9% від загальної кількості аварій з постраждалими. В антитопі також опинилися Київ — 400 ДТП з жертвами та Львівська область — 373 аварії.

"Цьогоріч Дніпропетровщина впевнено лідирує в усіх антирейтингах ДТП: у цьому регіоні загалом найбільша кількість аварій з постраждалими, зокрема, найбільше летальних ДТП, та друге місце в Україні за кількістю травмованих", — йдеться у повідомленні.

Статистика ЛТП по областях за 2023 рік

Інфографіка "Опендатабот"

Щодо травмованих або загиблих дітей внаслідок ДТП, то статистика тут теж невтішна. За три місяці 2023 року 571 дитина була травмована в ДТП та 26 загинуло. Ці показники співвідносні зі статистикою 2021 року.

статистика ДТП з дітьми

Інфографіка "Опендатабот"

Нагадаємо, 28 квітня на автомобільних дорогах міст України поновили роботу комплекси автоматичної фіксації руху. За правопорушеннями слідкуватимуть 39 приладів контролю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Суспільство, 03.05.2023 01:13