Фото: Pixabay

В Україні почав дешевшати популярний овоч із борщового набору

Цього тижня в Україні почали знижуватися ціни білокачанну капусту. Водночас попит на цю продукцію залишається вкрай низьким.

Про це повідомляє EastFruit.

За даними аналітиків, наразі  ціни на білокачанну капусту становлять від 15 до 23 грн/кг ($0,36-0,56/кг). Це в середньому на 16% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня. 

"Таку цінову ситуацію виробники пов’язують із надлишком продукції на ринку, причому значну частину пропозиції на ринку становить капуста середньопізніх сортів, яка придатна для закладання на тривале зберігання", — йдеться у повідомленні.

Фахівці зазначають, що у більшості господарств все ще продовжуються активні збиральні роботи, внаслідок чого пропозиція на ринку зростає. Натомість попит на білокачанну капусту не надто великий. 

"Варто зазначити, що, попри негативний ціновий тренд, нинішні ціни на білокачанну капусту в Україні в середньому у 2,9 раза вищі, ніж за аналогічний період минулого року. При цьому учасники ринку не виключають, що ціни на цю продукцію будуть знижуватися і надалі, оскільки багато господарств завдяки покращенню погодних умов активно ведуть збирання врожаю. Як результат, поступове зростання поставок капусти на ринок змушуватиме аграріїв і надалі поступатися ціною", — додали аналітики.

Нагадаємо, раніше ціни на яблука в Україні збільшилися. Підвищення було зумовлене скороченням пропозиції яблук зимових сортів на внутрішньому ринку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 27.10.2024 01:58