Фото: Рixabay

В Україні презентували інтерактивну мапу з книгарнями

В українців з’явилася можливість користуватися інтерактивною мапою для пошуку книгарень. Надалі сервіс розширять додаванням літературних музеїв та книжкових фестивалів.

Про це повідомляє сайт Українського інституту книги (УІК).

У середу, 28 лютого, держустанова презентувала інтерактивну мапу книжкової екосистеми, яка містить інформацію "про місця і події, які потрібні читацькій аудиторії". Мапа має на меті сприяти популяризації читання та наблизити книжку до українського читача.

"У першому шарі зібрана інформація про книгарні України. Найближчим часом ми додамо шари з літературними музеями та книжковими фестивалями",  йдеться у повідомленні.

Відомо, що наразі на карті позначено 477 книгарень, а згодом в УІК обіцяють додати інформацію про літературні музеї та книжкові фестивалі.

"Набуття звички читання як щоденної практики є вкрай важливим завданням державної політики України, адже це впливатиме не лише на формування читацької грамотності та якість здобуття освіти, а також на розвиток критичного мислення, самореалізацію українців та розвиток людського потенціалу загалом", розповіли в УІК.

Нагадаємо, восени минулого року сили ЦАХАЛу виявили примірник сумнозвісної книги Адольфа Гітлера "Mein Kampf" у спальні дитини, яка використовувалася як база терористів ХАМАС у Газі. Вона була перекладена арабською мовою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Суспільство, 01.03.2024 03:35