Фото ілюстративне зі соцмереж

В Україні скасували відключення електроенергії на вечір 9 червня

У неділю ввечері 9 червня в Україні не вимикатимуть електроенергію. Усі графіки відключення світла скасовані. 

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив генеральний директор Yasno Сергій Коваленко. Графіки відключення електроенергії повинні були діяти 9 червня з 20:00 до 22:00, але тепер у цей період часу українці будуть зі світлом.

"Скасовані графіки на вечір. Сьогодні має бути без відключень", — написав Коваленко.

Директор Yasno також нагадав, що якщо за вашою адресою немає електроенергії, то потрібно звернутися до оператора системи розподілу.

Як відомо, дещо краща ситуація в енергосистемі України дозволила розпочати відключення електроенергії в суботу, 8 червня, о 18:00, а не о 16:00, як повідомляли раніше.

Після планового ремонту в експлуатацію введено блок однієї з українських АЕС потужністю у 1 000 МВт. Декілька днів тому голова "Укренерго" Володимир Кудрицький розповідав, що додатковий блок на АЕС ненадовго покращить ситуацію в енергосистемі.

Нагадаємо, вчора перший заступник міністра енергетики України Юрій Власенко заявив під час "Години уряду" у Верховній Раді, що в суботу, 8 червня, в Україні введуть новий порядок застосування графіків погодинних відключень. Він працюватиме у тестовому режимі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 09.06.2024 11:20