"В України справи йдуть добре": у ЄС відреагували на заяви Орбана про перемогу Росії у війні

Європейський Союз залишається лідером у підтримці України та має намір продовжувати надавати військову допомогуМіністри оборони країн-членів ЄС не погоджуються з тими, хто стверджує, що Україна не може виграти цю війну. 

Про це повідомив верховний представник Європейського Союзу з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель.

Ці заяви прозвучали після висловлювання прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана про неспроможність України перемогти у війні.

"Міністри не згодні з тими, хто каже, що Україна не може виграти цю війну, і ми повинні припинити їх підтримувати. Ні. Навпаки, в України справи йдуть добре. Це збиває з пантелику плани Путіна щодо швидкої перемоги. Вона здатна себе захищати", — заявив Боррель у Брюсселі після закінчення засідання Ради на рівні міністрів оборони.

Боррель констатував, що загальна сума наданої ЄС підтримки – економічної, військової, гуманітарної, фінансової, з біженцями – вже досягла 65 млрд євро.

Нагадаємо, раніше Орбан заявляв, що частина Закарпаття давньою угорською землею. Крім того, він висловив сумніви в неминучій поразці Росії.

Також Орбан оскандалився заявою про Україну, назвавши її "країною, яка не існує економічно". Він вважає, що Європа змушена фінансувати багато українських потреб. На думку глави угорського уряду, без підтримки партнерів війна одразу закінчиться.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.05.2023 22:59