Фото: РИА Новости

Українські воїни знищили ворожу РСЗВ "Торнадо-Г": що про неї відомо (відео)

Українські військові знищили зброю та боєприпаси ворога на лінії зіткнення. Наші воїни ліквідували російську реактивну систему залпового вогню "Торнадо-Г" та БМП-3.

Відповідне відео з'явилось на сторінці в Facebook Сухопутних військ ЗСУ.

На відео видно, як українські захисники з 44 окремої артилерійської бригади імені гетьмана Данила Апостола вразили російську реактивну систему залпового вогню "Торнадо-Г" та БМП-3.

Що відомо про "Торнадо-Г"

"Торнадо-Г" (Індекс ГРАУ 9К51М) — російська модернізація радянської реактивної системи залпового вогню БМ-21 "Град". Вона має більший ступінь автоматизації, що зменшує час, необхідний на розгортання та підготовку системи до вогню.

Бойові можливості РСЗВ були розширені завдяки новим касетним НКРС з само прицілюваними кумулятивними бойовими елементами, що дозволяють вражати бронетехніку (пробивають 70-100-мм броні).

У 2018 році були представлені некеровані реактивні снаряди 9М538, 9М539 та 9М541, які мають більшу потужність бойової частини при збереженні максимальної дальності ураження цілі на рівні штатних 9М22У для БМ-21 "Град".

За ефективністю "Торнадо-Г" перевершує "Град" у 2,5-3 рази.

Нагадаємо, протягом 19 лютого наші захисники збили ворожий літак Су-25, два безпілотних літальних апарати типу "Орлан-10" та дрон-камікадзе типу "Ланцет-3".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.02.2023 19:27