Фото: Київпастранс

В Україні спростили процедуру бронювання для перевізників: що змінилося

Кабінет міністрів спростив процедуру бронювання для працівників тих компаній, які займаються перевезеннями. Відтепер для отримання статусу "критично важливого" підприємству необхідно відповідати двом, а не трьом критеріям із семи.

Про це повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

"Щоб отримати статус критично важливого підприємству варто відповідати двом критеріям із семи. Раніше треба було три. Завдяки змінам до 76 постанови Кабміну бізнесу легше подати пакет документів. Наприклад, варто мати відповідну ліцензію та не мати податкової заборгованості", — написав він у Facebook.

Також уряд оновив наказ №303 Мін'юсту (про критерії підприємств, які мають важливе значення для національної економіки в галузі транспорту). Серед ключових змін в наказі:

  • розширення переліку підприємств, що можуть подаватись на визнання критичними. Йдеться про перевізників, що виконують нерегулярні перевезення та автостанції;
  • можливість подаватись компаніям, що виконували перевезення не лише у 2022 році, а й тим, хто почав діяльність у 2023 та 2024 роках;
  • скасування необхідності підтверджувати оформлення трудових відносин з працівниками за 180 днів до подачі документів.

"Всі зміни до 303 наказу стануть чинними після реєстрації акту Міністерством юстиції. Практично це означає, що подавати пакети документів до Міністерства з врахуванням цих змін можна лише після того, як оновлений наказ набуде чинності", — попередив Деркач.

Нагадаємо, раніше заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко заявила, що деякі військовозобов'язані можуть оновити свої дані через додаток "Резерв+" навіть після 16 липня. Послугою можуть скористатися ті, хто вперше авторизувався та раніше не користувався застосунком.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 30.07.2024 17:55