Фото: vsn.ua

В Україні можуть забронювати від мобілізації ще одну категорію чоловіків

В Україні можуть забронювати від мобілізації ще одну категорію військовозобов’язаних. Зокрема, йдеться про співробітників ремонтних бригад, які забезпечують роботу мобільного зв’язку.

Про це повідомило Міністерство цифрової трансформації.

"Українська енергетична інфраструктура вже понад два роки під ворожими обстрілами. Постійні знеструмлення впливають і на погіршення якості звʼязку та інтернету, адже базові станції мобільних операторів, які забезпечують покриття, також працюють від електроенергії. Стабілізувати ситуацію з мобільним зв’язком та інтернетом — одне з головних завдань Мінцифри зараз", — зазначили у міністерстві.

У відомстві наголосили, що українці повинні мати безперебійний доступ до базових життєвих потреб попри дії ворога. Сюди ж входить і мобільний зв'язок та інтернет.

Відтак, щоб стабілізувати ситуацію з мобільним зв’язком та Мережею, Мінцифри ухвалило наступні рішення:

  • оновили вимоги Національного центру оперативно-технічного управління електронними комунікаційними мережами України. Тепер мобільні оператори повинні забезпечити 25% мереж генераторами, щоб вони працювали 72+ години під час знеструмлень. Інша частина мобільної мережі має працювати 10 годин на акумуляторних батареях. Акумулятори працюють за принципом повербанка — живлять базові станції під час знеструмлень;
  • посилили перевірки за виконанням вимог. Оператори щоквартально звітуватимуть щодо ситуації НЦУ, а НКЕК перевірятиме виконання;
  • розробили постанову №322, яку вже ухвалив регулятор. Так оператори зможуть подати заявку в Обленерго, щоб установа модернізувала свої мережі, які йдуть до базових станцій. Це дасть змогу швидше заряджати акумулятори.
  • узгодили перелік обʼєктів, які повинні мати безперебійне живлення, ОВА передадуть його до Обленерго; 
  • працюємо над бронюванням військовозобовʼязаних співробітників ремонтних бригад.

Нагадаємо, раніше речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін повідомляв, що державні службовці, які мають бронювання, все одно повинні уточнити свої дані в територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки. Він зазначив, що серед держслужбовців категорії "А" бронюванню підлягає 100%, серед категорій "Б" і "В" — до 50%.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 24.07.2024 20:20