Фото: Міністерство оборони

Хто має право оновити дані в "Резерв+" після 16 липня: пояснення Міноборони

Деякі військовозобов'язані можуть оновити свої дані через додаток "Резерв+після 16 липня. Послугою можуть скористатися ті, хто вперше авторизувався та раніше не користувався застосунком.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко.

"В Резерв+ залишається можливість оновити дані навіть після 16 липня при першій авторизації. Для тих, хто раніше не користувався застосунком. Це дозволить отримати електронний військовий і не носити з собою папірці", — пояснила вона.

Також Черногоренко наголосила, що відповідальність за порушення закону не зникає. Тобто штраф все одно доведеться платити.

Посадовиця додала, що цифрова команда Міноборони продовжує працювати над багатьма новими функціями у "Резерв+", які "зроблять з нього super app".

"Це автоматична відстрочка, можливість змінити свої некоректні дані та опитування. Тож слідкуйте за анонсами та оновленнями", — анонсувала заступниця міністра оборони.

Варто зазначити, що станом на 16 липня у застосунку "Резерв+" оновили дані 3,4 мільйона українців. З них — 83 500 за кордоном.

Нагадаємо, 17 липня в Україні набирають чинності нові правила перетину кордону під час мобілізації. Відтак, від сьогодні всі військовозобов'язані віком від 18 до 60 років при перетині державного кордону України на виїзд мають пред'явити військово-облікові документи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.07.2024 16:10