Фото: Pixabay

В Україні стартував пілотний проект щодо реабілітації військових

Міністерство оборони України запустило пілотний проект про реформування процесу реабілітації у сфері охорони здоров'я, щоб створити ефективний простір для відновлення військовослужбовців.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

Зазначається, що пілотний проект має на меті розробити ефективний реабілітаційний простір за участю цивільних і військових закладів охорони здоров'я, соціальних служб та органів місцевого самоврядування.

"Серед першочергових завдань — уніфікація стандартів і протоколів, наскрізний моніторинг і контроль результатів. Також планується створення центрів досконалості — установ, які візьмуть на себе лідерство у сфері реабілітації", — йдеться у повідомленні.

Також планується сформувати "ефективний маршрут пацієнта", який складають на основі прогнозу лікування та реабілітації військового. Буде визначено профільні установи відповідно до травми або захворювання пацієнта. 

Заступниця міністра оборони Наталія Калмикова зазначила, що створення єдиного реабілітаційного простору є глобальним завданням. Воно потребує тісної співпраці між регіональною та державною владою, а також потрібно залучати до співпраці органи місцевого самоврядування. Вона додала, що можливості цієї системи протестують найближчим часом, а після визначення викликів буде створено прозору, ефективну та зручну для людини систему.

Нагадаємо, 20 травня заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Катерина Черногоренко заявила, що застосунок "Резерв+" доступний для українців у понад 200 країнах світу. Також вона наголосила, що до 16 липня усі чоловіки за кордоном обов'язково зможуть оновити свої дані в застосунку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 03.06.2024 13:06