Фото ілюстративне. Джерело: Міністерство оборони України

У Міноборони повідомили, скільки українців вже оновили військові дані

Свої облікові дані оновили вже близько 1,5 мільйона військовозобов'язаних українців онлайн, у територіальних центрах комплектування чи у ЦНАПах. Найчастіше громадяни користувалися застосунком "Резерв+".

Таку заяву зробив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін.

"Близько 1,5 мільйона українців вже успішно виконали цю вимогу закону (оновили облікові дані, — ред.). Лідером за кількістю оновлень залишається мобільний застосунок "Резерв+", — йдеться у заяві речника.

Він наголосив, що з 18 червня у застосунку "Резерв+" з'явиться Qr-код і електронний кабінет стане онлайн-аналогом паперових військово-облікових документів.

З 18 червня у застосунку з’явиться QR-код, відсканувавши який відповідні представники влади зможуть одразу отримати інформацію про статус громадянина як військовозобовʼязаного, призовника або резервіста. Під час оновлення даних направлення на військово-лікарську комісію видаватися не буде. Таке направлення може бути виписане у разі потреби згодом.

Нагадаємо, 20 травня заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Катерина Черногоренко заявила, що застосунок "Резерв+" доступний для українців у понад 200 країнах світу. Також вона наголосила, що до 16 липня усі чоловіки за кордоном обов'язково зможуть оновити свої дані в застосунку.

Варто зазначити, що громадяни, які зареєструвались та оновили дані в застосунку "Резерв+", можуть видалити цей додаток, але всі дані про людину залишаться у реєстрі.

Ще 29 травня на сайті Верховної Ради опублікували законопроєкт про продовження терміну оновлення даних для військовозобовʼязаних. Він може бути збільшений до 150 днів. Документ передано на розгляд керівництву парламенту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.06.2024 17:44