Фото: Telegram-канал Михайла Федорова

В Україні стартує масове виробництво роботизованих наземних платформ: чим вони особливі

В Україні почали масове виробництво роботизованих наземних платформ. Кластер Brave1 випробував на полігоні понад 50 комплексів.

Про це повідомив віце-прем'єр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

За словами посадовця, випробування проходили платформи-камікадзе, турелі, платформи. Їх особливість в тому, що вони знищують позиції й техніку росіян, мінують, розміновують, евакуюють поранених та підвозять боєприпаси на позиції.

 В Україні почали масове виробництво роботизованих наземних платформ

Фото: Telegram-канал Михайла Федорова

"Роботи успішно показали себе на полігоні, за кілька місяців вони будуть на полі бою — сотні різних платформ закуплять через UNITED24. Продовжуємо розвивати інновації, щоб Сили оборони могли їх закуповувати", — наголосив Федоров.

Основна мета наземних роботів — мінімізувати участь людини на полі бою. Це допоможе зберігати життя і здоров’я українських воїнів. Міністр зауважив, що наземні роботизовані комплекси стануть наступним геймчейнджером цієї війни, яким вже є дрони.

"Кластер Brave1 робить усе для масштабування виробництва роботів, а держава починає їх масово закуповувати. Той шлях, що ми пройшли з БпЛА, проходимо з роботизованими платформами. Наше завдання — виробляти та покращувати інновації для Сил оборони, а для виробників створювати комфортні умови", — зазначив Федоров.

 В Україні почали масове виробництво роботизованих наземних платформ

Фото: Telegram-канал Михайла Федорова

Посадовець також додав, що на платформі Brave1 зареєстровано понад 140 роботизованих систем, 96 з них пройшли оборонну експертизу, 14 розробок кодифіковано за стандартами НАТО. Частина із цих роботів уже працює на фронті, як-от турель "Шабля". 

Нагадаємо, раніше міністр із цифрової трансформації Михайло Федоров заявляв, що невдовзі в Україні очікується поява покращеної версії морського дрона Magura. Крім того, Україна наздогнала Росію за кількістю безпілотників-камікадзе дальнього радіуса дії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 12.03.2024 20:48