Фото: "Нафтогаз"

В Україні відкрили нове родовище блакитного палива: у "Нафтогазі" розповіли деталі

Нове масштабне родовище газу відкрили в Україні. Його запаси можуть сягати мільярда кубометрів блакитного палива.

Про це повідомили у прес-службі компанії "Нафтогаз".

"Нафтогазова ділянка вивчалася "з нуля", родовище на ній було відкрите свердловиною глибиною майже 4 тис. м.  Перед бурінням фахівці провели 3D сейсморозвідувальне дослідження. Отримана геологічна інформація свідчить, що запаси нового родовища можуть сягати мільярда кубометрів газу”, — йдеться у повідомленні.

Відомо, що "Укргазвидобування" продовжить програму геологічної розвідки на даному родовищі і планує тут буріння нових свердловин. У "Нафтогазі" тим часом зазначають, що це не перше відкриття нових вуглеводневих покладів за цей рік. 

Додамо, у травні найбільша державна газовидобувна компанія "Укргазвидобування" запустила в роботу нову пошукову свердловину глибиною 5 800 метрів. Наразі її дебіт становить 580 тис. куб. м газу на добу.

Зазначається, що це одна з найпотужніших свердловин, що запустили в Україні за останні роки. Більш того, вона відкрила перспективи раніше нерозвіданого блоку на одному з родовищ на сході країни.

Нагадаємо, напередодні у Закарпатській області видобули першу сіль із Тереблянського соляного родовища (Тячівський район). 2 серпня її презентували президентові України Володимиру Зеленському, коли той відвідував регіон.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 29.08.2023 13:59