Фото ілюстративне з відкритих джерел

В Україні виник дефіцит світла: енергетики пояснили, що робити громадянам

В енергосистемі України зафіксували дефіцит світла. Енергетики назвали ситуацію важкою. Громадян просять заощаджувати, як мінімум, вимикаючи непотрібні прилади з мережі.

Про це повідомила прес-служба "Укренерго".

"З 13:00 в енергосистемі зафіксовано дефіцит електроенергії. Причина дефіциту — стрімке зростання споживання через важкі погодні умови й одночасне включення в мережу тисяч споживачів із постраждалих від негоди регіонів", — йдеться в повідомленні.

Енергетики додали, що електростанції не можуть виробити належної кількості електроенергії, щоби задовольнити всі потреби споживачів: сонячні електростанції майже не працюють через щільну хмарність в усіх регіонах, а на теплових електростанціях деякі блоки ще перебувають у ремонті.

Зазначається, що в енергосистемі зараз склалась важка ситуація. Споживачам сьогодні зранку і протягом дня потрібно більше електроенергії, ніж можуть виробити всі українські електростанції.

"Ощадливо споживайте електроенергію протягом усього дня до 18:00. Ощадливе споживання не означає, що потрібно вимкнути все в домі та сидіти в темряві. Вистачає вимкнути світло там, де воно в цей момент не потрібне й уважно поставитися до того, як ви користуєтесь потужними електроприладами: залишити працювати тільки найнеобхідніше, а всі нетермінові справи перенести на вечір і ніч після 18:00", — пояснили в "Укренерго".

Інфографіка: "Укренерго"

Інфографіка: "Укренерго"

Нагадаємо, прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 28 листопада заявив, що Україна протягом восьми місяців готувала енергосистему до важкої зими, що дало неабиякі результати. Попри масовану атаку дронів та негоду, планові вимкнення світла відсутні. Він наголошував, що наразі генерація українських систем покриває потреби населення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 29.11.2023 15:20