Фото ілюстративне зі соцмереж

В Україні взимку розгорнуть додаткову систему ППО Patriot із Німеччини

Ситуація взимку зараз може стати дуже складною. Тому на додаток до чотирьох систем IRIS-T взимку Україна матиме можливість розгорнути ще одну систему Patriot із Німеччини.

Про це заявив посол Німеччини в Україні Мартін Єгер в інтерв’ю "Укрінформ".

"Наразі на місцях уже розташовані чотири доставлені з Німеччини системи IRIS-T. Під час свого візиту наш міністр оборони Борис Пісторіус анонсував, що найближчими роками ми надамо додаткові системи", — зазначив він.

За словами німецького посла, триває активне спілкування з українськими партнерами та друзями про те, яка підтримка потрібна. Анонсоване збільшення фінансування з чотирьох до восьми мільярдів євро є наразі предметом парламентських обговорень щодо бюджетного закону.

"Я не можу передбачити рішення парламенту. Почекаємо, як вирішить парламент, найвищий суверенний орган влади. У будь-якому разі я впевнений, що ми зможемо зберегти наш дуже високий рівень підтримки України", — запевнив посол Німеччини в Україні.

Він нагадав, що нещодавно в Києві перебував Федеральний міністр оборони Борис Пісторіус і пообіцяв ще один великий пакет допомоги на наступні роки.

"Завдяки цьому пакету ми особливо посилюємо протиповітряну оборону, крім того — надамо додаткові артилерійські боєприпаси", — наголосив Мартін Єгер.

Нагадаємо, що міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус 21 листопада відвідав України. Під час неанонсованого візиту він оголосив про новий пакет військової допомоги. До нього ввійшли системи IRIS-T, снаряди та інша зброя.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.11.2023 11:39