На фото: Борис Пісторіус. Джерело: Bild

Міністр оборони Німеччини під час візиту до Києва оголосив про новий пакет військової допомоги Україні: до нього увійшли системи IRIS-T

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус у вівторок, 21 листопада, прибув до України. Під час неанонсованого візиту до столиці він оголосив про новий пакет військової допомоги. До нього увійшли системи IRIS-T, снаряди та інша зброя.

Про це він заявив на спільному брифінгу з міністром оборони України Рустемом Умєровим у Києві.

"Для мене честь оголосити про новий пакет допомоги під час мого візиту сюди. І до цього пакета, звісно ж, включено ще чотири системи IRIS-T SLM. Включено артилерійські боєприпаси 155 мм, а також протитанкові міни", — наголосив Пісторіус.

За його словами, загальна вартість пакета оцінюється в 1,3 мільярда євро. Також він додав, що це вже п'ятий такий пакет із минулої зими.

"Це означає та акцентує, що ми з Україною стійко і надійно, ми підтримуємо Україну", — зазначив міністр.

Нагадаємо, 14 листопада Німеччина передала Україні черговий пакет військової допомоги. До нього увійшли танки, спецавтомобілі, дрони та снаряди.

Додамо, уряд України уклав із німецьким концерном Rheinmetall контракт на постачання систем Leopard 1, у тому числі 25 основних бойових танків Leopard 1A5, п'яти броньованих евакуаційних машин (Bergepanzer 2) та двох танків для навчання водіїв. Постачання мають відбутися 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.11.2023 15:44