На фото Джордан Чедвік. Джерело: ВВС

В Україні за таємничих обставин загинув британський доброволець

В Україні британського добровольця Джордана Чедвіка знайшли мертвим у водоймі зі зв'язаними за спиною руками. Він воював у лавах Інтернаціонального легіону.

Про це повідомляє Sky News.

Про смерть 31-річного добровольця стало відомо ще у червні, а тіло повернули на батьківщину на початку серпня. Лише зараз журналісти оприлюднили подробиці загибелі. Відомо, що солдата знайшли у водоймищі зі зв'язаними руками за спиною.Обставини його смерті й досі розслідуються. Його мати, Бренда Чедвік, в інтерв'ю висловила глибокий сум своєї сім'ї з приводу втрати сина.

"Ми надаємо допомогу сім'ї британця, який загинув в Україні, і підтримуємо зв'язок з місцевою владою", — сказав речник МЗС.

Що відомо про Джордана Чедвіка

31-річний Джордан Чедвік родом із містечка Бернлі в графстві Ланкашир, що на північному заході Англії. У 2011−2015 він служив у британській армії, а у 2022 році із початком повномасштабної війни РФ проти України Чедвік вступив до Інтернаціонального легіону, щоб захищати Україну.

Нагадаємо, Державний департамент Сполучених Штатів Америки перевіряв інформацію про загибель у Бахмуті на Донеччині колишнього спецпризначенця США. Відповідну заяву про вбивство американця зі штату Айдахо повідомили у травні ватажки ПВК "Вагнера". За попередньою інформацією, окупанти оприлюднили фото нібито посвідчення з Пентагону на ім'я колишнього солдата-спецпризначенця армії США.

У березні внаслідок артилерійського обстрілу під Бахмутом на Донеччині загинув колишній офіцер Сил оборони Естонії Іво ЮракВін став першим громадянином Естонії, який поклав життя за Україну.

У квітні в боях за Україну загинув доброволець з Польщі Міхал Журек. Він був командиром взводу Інтернаціонального легіону Збройних сил України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.09.2023 17:24