Фото: Pixabay

В Україні заборонили ще одну проросійську партію

У четвер, 24 жовтня, Восьмий апеляційний адміністративний суд ухвалив рішення про заборону проросійської партії "Слов'янська партія" на території України.

Про це повідомила прес-служба Міністерства юстиції України. 

"Доводимо до відома, що діяльність політичної партії "Слов’янська партія" заборонено", — йдеться у повідомленні.

У відомстві підкреслили, що майно, кошти на інші активи політичної партії передано у власність держави. Також це стосується обласних, міських, районних організацій, первинних осередків та інших структурних утворень "Слов'янської партії".

"Рішенням Восьмого апеляційного адміністративного суду позов Міністерства юстиції України до політичної партії "Слов’янська партія", третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача — Служба безпеки України, про заборону діяльності політичної партії задоволено", — зазначили у прес-службі.

Варто зазначити, що 14 травня 2022 року президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений Верховною Радою закон, який розширює перелік підстав для заборони політичних партій через суд.

"Слов'янська партія" — проросійська політична партія в Україні. Попередня назва (до 1998 року) — "Громадянський конгрес України".

Нагадаємо, раніше Восьмий апеляційний адміністративний суд Львова ухвалив рішення про заборону в Україні проросійської партії "СПАС", яка проводить інформаційно-підривну діяльність на користь Росії.

Також влітку 2024 року суд розглянув позов Міністерства юстиції України та ухвалила рішення щодо заборони діяльності політичної партії "Наш край".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.10.2024 19:19