В Україні зафіксовано найвищу врожайність ячменю, жита та ріпаку

29 СЕРПНЯ 2017 07:32

В Україні завершено збирання ранніх зернових та зернобобових культур  на площі 9,6 млн га (100%) і намолочено 37,3 млн тонн зерна. 15 областей продемонстрували найвищу врожайність за весь період незалежності України. Цьогорічні жнива вперше показали найвищу врожайність ячменю, жита та ріпаку, інформує TrueUA.

«Попри несприятливі погодні умови, галузь вийшла на високі показники врожайності, за деякими культурами – на найвищі за роки незалежності. Ми зберігаємо попередні прогнози щодо врожаю, рівень якого повністю забезпечить продовольчу безпеку держави та генерує ресурс для експорту, зіставний з минулорічним», – відзначив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк.

Він нагадав, що в минулому році аграрії досягли найвищого серед усіх галузей рівня рентабельності (31,6%) і в поточному сезоні, з урахуванням поступового зростання світових цін на сільгосппродукцію, є підстави для збереження високих показників прибутковості аграрного бізнесу.

Так, за результатами збирання ранніх зернових і зернобобових, намолочено ячменю – 8,6 млн тонн при середній урожайності 34,3 ц/га, зібрано жита – 471 тис. тонн при урожайності 28,3 ц/га, та намолочено ріпаку – 2,1 млн тонн зерна при урожайності 27,6 ц/га.

Економіка, 29.08.2017 07:32