Фото: Нафтогаз

В Україні запустили найпотужнішу за останні роки газову свердловину

Найбільша державна газовидобувна компанія "Укргазвидобування" запустила в роботу нову пошукову свердловину глибиною 5 800 метрів. Наразі її дебіт становить 580 тис. куб. м газу на добу.

Про це повідомили в прес-службі "Нафтогазу".

Зазначається, що це одна з найпотужніших свердловин, що запустили в Україні за останні роки. Більш того, вона відкрила перспективи раніше нерозвіданого блоку на одному з родовищ на сході країни.

"Перспективні ресурси газу цього блоку оцінюються в понад шість млрд куб. м. Наразі у вказаному блоці відбувається підготовка до буріння ще двох нових свердловин: пошукової та розвідувальної", — розповів очільник "Нафтогазу" Олексій Чернишов.

Повідомляють, що родовище має значні перспективи та разом з тим складну геологічну будову, яка сильно ускладнена глибинними розломами й має блоковий характер. Виявлені газові поклади перебувають в умовах високотемпературного розрізу з аномально високими пластовими тисками. 

"Нещодавно ми провели там сучасні 3D сейсмічні дослідження, що дало можливість спроектувати цю пошукову свердловину. Вона має складну похило-спрямовану конструкцію. Її буріння та дослідження були складним викликом для команди геологів, буровиків та геофізиків, який вони успішно подолали. Далі продовжимо працювати над розкриттям потенціалу цього блоку", — сказав т.в.о. генерального директора "Укргазвидобування" Олег Толмачев.

Нагадаємо, уряд уже почав активно готуватися до нового опалювального сезону.  До початку осінньо-зимового періоду 2023-24 років запас газу в українських газосховищах має становити понад 14 млрд кубометрів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 24.05.2023 13:23