Фото: Кабмін

В Україні змінили порядок евакуації цивільних із небезпечних територій

Кабінет міністрів врегулював питання проведення евакуації населення до безпечних районів у разі загроз або виникнення надзвичайних ситуацій.

Повідомляє прес-служба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

За даними відомства, уряд хвалив постанову, якою пропонується затвердити Типове положення про Координаційні штаби з проведення евакуаційних заходів та ефективного реагування на масове переміщення населення. Крім того, документом пропонується внести зміни до Порядку проведення евакуації у разі загрози виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій, затвердженого постановою уряду № 841 від 30 жовтня 2013 року.

Згідно з постановою відбудуться наступні зміни:

  • Координаційний штаб стає тимчасовим консультативно-дорадчим органом. Вони можуть створюватися на державному, регіональному та місцевому рівнях. 
  • Координаційні штаби стають головним органом з організації та координації проведення заходів з евакуації на відповідному рівні.
  • Координаційні штаби взаємодіють із комісіями з питань евакуації, техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

"Співпраця спрямована на організацію евакуаційних заходів. Для цього комісії надають Коордштабам пропозиції щодо реалізації таких заходів... Постанова спрямована на вдосконалення та гармонізацію вимог законодавства, що діє у сфері цивільного захисту за напрямом планування, організації та проведення заходів з евакуації", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше правоохоронці спільно з військовими у Харківській області евакуювали трьох дітей, яких батьки умисно переховували від евакуації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.08.2024 09:22