Фото: top-avtoshkola.com

В Україні зросте вартість отримання водійського посвідчення та реєстрації авто: скільки доведеться платити з 1 січня

В Україні значно зросте вартість деяких сервісних послуг Міністерства внутрішніх справ. Зокрема, йдеться про отримання водійського посвідчення, здачу теоретичного та практичного іспитів, а також реєстрацію чи перереєстрацію транспортних засобів. Зміни почнуть діяти з 1 січня 2023 року.

Про це стало відомо з постанови Кабміну №1386 від 27 грудня "Про внесення змін до переліку платних послуг, які надаються підрозділами Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції та Державної міграційної служби, і розміру плати за їх надання".

Відповідно зміни вартості цих послуг такі:

  • видача посвідчення водія на право керування транспортними засобами — 230 гривень (було 26 гривень);
  • складання теоретичного іспиту — 250 гривень (було 13 гривень);
  • складання практичного іспиту — 420 гривень (було 13 гривень);
  • реєстрація, перереєстрація колісних транспортних засобів усіх категорій з видачею свідоцтва про реєстрацію або її формуванням в електронній формі та присвоєнням буквено-цифрової комбінації номерних знаків з їх видачею або без неї, зняття з обліку транспортного засобу з видачею облікової картки та номерних знаків для разових поїздок — 350 гривень (було 200 гривень).

Нагадаємо, з 20 грудня у мобільному додатку "Дія" запрацювала одна з найочікуваніших послуг для водіїв. Відтепер всього за 15 хвилин можна буде купити або продати автомобіль через смартфон.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 28.12.2023 19:23