Фото ілюстративне. Джерело: Рixabay

В Україні з'являться автошколи для людей з інвалідністю

В Україні планують відкрити автошколи для людей з інвалідністю. Це дозволить громадянам, які мають групу інвалідності, набувати навичок водіння та отримувати посвідчення водіїв, навчаючись у змішаних інклюзивних групах.

Про це повідомила заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко під час презентації проекту.

Для цього громадяни повинні будуть пройти медико-соціальну експертну комісію, отримати медичну довідку, пройти навчання на базі ЗВО МВС, а також скласти теоретичний іспит, пройти практичну підготовку й ще один іспит. За словами Павліченко, навчатися у таких автошколах зможуть близько 300 людей на рік. Вона пояснила, що можна буде здобути навичку водіння, й у разі потреби — перенавчитися.

Проект реалізують у рамках ініціативи першої леді Олени Зеленської "Без бар’єрів".

В Україні змінили правила отримання посвідчення водія

З 24 липня 2022 року в Україні почали діяти нові правила для охочих отримати водійське посвідчення. Зокрема, змінився підхід до навчання та алгоритм складання іспитів — теоретичну та практичну частини підготовки водіїв вирішили розмежовувати. Так, спочатку потрібно пройти теоретичний курс навчання в автошколі та успішно скласти тестування в територіальному сервісному центрі МВС. Вже зі знаннями правил дорожнього руху та зі свідоцтвом про закінчення теоретичної підготовки можна починати практичний курс і виїжджати на вулиці за кермом.

У МВС пояснювали, що таке розмежування навчального процесу є логічнішим і вводиться з огляду на світовий досвід. Мовляв, це стане гарантією безпеки на дорогах, оскільки до практичного навчання допускатимуть тільки тих, хто вже знає правила дорожнього руху.

Нагадаємо, Верховна Рада може запровадити нові штрафи для водіїв. Народні обранці хочуть посилити відповідальність за небезпечне перевезення тварин в авто.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 16.02.2023 16:41