Фото: facebook.com/archives.ua

В Україні з'являться електронні архіви: пілотний проект уже запустили

В Україні невдовзі запрацюють електронні архіви. Пілотний проект уже запустили. Українцям розповіли, навіщо е-архіви потрібні та як вони захищатимуть документи.

Про це повідомили у Міністерстві цифрової трансформації.

"Спільно з Міністерство юстиції та Державною архівною службою України презентували пілот проєкту "е-Архів". Тепер документи державних органів влади зберігатимуться в електронних архівах", — йдеться у повідомленні.

Що зміниться

У Мінцифри пояснюють, що архівну інформацію відцифрують та внесуть у систему документообігу. Державним даним більше нічого не загрожуватиме, особливо це важливо під час війни. Адже росіяни намагаються знищувати цінні для українців папери. Якщо вона буде відцифрованою, це стане неможливим.

Українцям не доведеться більше їздити по архівах. Для отримання потрібної інформації, потрібно буде лише зайти на сайт. Це робитимуть працівники Мінʼюсту.

"На першому етапі було сформовано та передано окремі електронні документи Міністерства юстиції на зберігання до архіву Мін’юсту та Центрального державного аудіовізуального й електронного архіву. Надалі проєкт буде масштабовано на всі органи влади, а згодом — і на інші організації", — пояснили у Мінцифри.

Нагадаємо, у червні Міністерство цифрової трансформації України анонсувало пʼять нових сервісів у "Дії". Голова Мінцифри Михайло Федоров анонсував появу наступних сервісів: відшкодування вкладів, розмитнення авто, зміна місця проживання, перереєстрація авто та документи про освіту. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 09.08.2023 17:18