У "Дії" запрацювала нова корисна функція для підприємців: деталі

На порталі "Дія" з'явилася нова послуга — відтепер закрити ФОП можна в кілька кліків без участі держреєстратора. Сервіс актуальний для людей, які хочуть припинити підприємницьку діяльність або змінити форму власності бізнесу.

Про це повідомили в прес-службі Мінцифри.

Відзначимо, у "Дії" вже доступна найшвидша реєстрація бізнесу у світі — послуга, яка дозволяє зареєструвати бізнес всього за декілька секунд. За весь час сервісом скористалися понад 334,2 тисячі українців.

"Відтепер доступне й автоматичне закриття ФОП. Ми усунули людський фактор із процесу, тож більше не потрібно чекати на опрацювання заяви вручну", — зазначив віце-прем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Зазначається, що припинення ФОП відбувається без участі людини, а дані автоматично підтягнуться з Єдиного державного реєстру (ЄДР). Це мінімізує людський фактор і унеможливить помилки в заяві. 

Скористатися послугою можуть фізичні особи-підприємці, які мають РНОКПП або використовують паспортні дані замість картки платника податків. Для цього потрібно:

  • авторизуватися на порталі "Дія";
  • вибрати послугу "Автоматичне закриття ФОП";
  • натиснути "Подати заяву";
  • перевірити, чи всі дані правильні;
  • підписати заяву електронним підписом ФОП або КЕПом фізичної особи.

Після цього дані про закриття ФОП автоматично надійдуть у ЄДР та до податкової за місцем реєстрації. Статус заяви ви можете перевірити у розділі "Послуги" — "Замовлені послуги".

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський під час Конференції з питань відновлення України заявив, що в майбутньому всі державні послуги в Україні будуть переведені в онлайн. Він вважає, що держава може ефективно функціонувати взагалі без контактів чиновника з громадянином чи компанією.

Раніше ми писали, що команди Фонду гарантування вкладів фізичних осіб і Мінцифри працюють над новою послугою в "Дії". Незабаром українці зможуть у кілька кліків подати заяву про відшкодування вкладів, перевірити, яку суму їм мають виплатити, і отримати кошти на вже наявний або новий рахунок.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 21.06.2023 13:54